SZAPPANJAIM KIZÁRÓLAG TERMÉSZETES ANYAGOKAT, GYÓGYNÖVÉNYEKET ÉS 100%-OS TISZTASÁGÚ ILLÓOLAJOKAT TARTALMAZNAK, MINDEN ILLAT, ÁLLAG ÉS SZÍN A TERMÉSZET MŰVE.
NEM HASZNÁLOK PÁLMAOLAJAT, MERT ESŐERDŐKET IRTANAK KI A TERMESZTÉSE MIATT.
A SZAPPANJAIMAT OLIVA OLAJBÓL, KÓKUSZOLAJBÓL, SZŐLŐMAGOLAJBÓL, MOGYORÓ OLAJBÓL KÉSZÍTEM, ÉS EZEN FELÜL KAKAÓVAJAT, SHEA VAJAT, ÉS HIDEGEN PRÉSELT NÖVÉNYI OLAJAKAT TESZEK HOZZÁ.TERMELŐI MÉHVIASZ ÉS ÉRTÉKES NÖVÉNYI VIASZOK SEGÍTIK A BŐR ÁPOLÁSÁT.HIMALÁJAI ÉS HOLT TENGERI SÓVAL DÚSÍTOM A SÓS SZAPPANOKAT, ÉRTÉKES ÁSVÁNYI ANYAGOKKAL ÉS NYOMELEMEKKEL TELI ISZAPOK ÉS AGYAGOK KERÜLNEK A SZAPPANOKBA, HOGY A LEGNAGYOBB SZERVÜNKÖN, A BŐRÜNKÖN KERESZTÜL FELSZÍVÓDJANAK ÉS SEGÍTSÉK A SZERVEZET MUNKÁJÁT.
TELJES, BIO KÓKUSZTEJET HASZNÁLOK FEL A KÓKUSZTEJES SZAPPANOKHOZ, AMI SEGÍTI A BŐR ZSÍREGYENSÚLYÁT BEÁLLÍTANI, EZÉRT KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT VEGYES VAGY ZSÍROS BŐRRE.
A KECSKETEJES SZAPPANOK MIN. 30%-BAN FARM KECSKETEJET TARTALMAZNAK.
AZ ÁLLATOK A TESTVÉREM TANYÁJA MELLETTI ERDŐBEN ÉS RÉTEN LEGELNEK, ÉS STRESSZMENTESEN TARTJA ŐKET A HÚGOM, Ő UGYANIS ÉRT AZ ÁLLATOK NYELVÉN.EZ KOMOLY!:))

2010. november 21., vasárnap

Jojobaolaj


A jojobaolaj egy, az arizonai sivatagban honos bokor terméséből kivont folyékony viasz, kedvelt kozmetikai hatóanyag, mely rendkívül jó hatással van a száraz bőrre, és bársonyosan puhává varázsolja az erősen igénybe vett száraz bőrfelületeket is, mint a sarok, a könyök vagy a talp.

Amerika őslakosai és az aztékok már nagyon régen felfedezték a jojobaolaj figyelemre méltó pozitívumait, és természetes kozmetikumként, gyulladás gátlóként használták. A sivatagi cserje terméséből és leveleiből hideg sajtolással nyerik a különleges olajat.

A jojobaolaj valójában nem is olaj, hanem folyékony viasz, és akárhogyan készítik is el, nem avasodik, ezért az illatszergyártók kedvence. A bőr nedvességtartalmát megfelelő szinten tartja, kitűnő bőrpuhító, selymessé teszi a bőrt anélkül, hogy olajos érzést keltene. Csökkenti a bőr faggyútermelését.

A jojoba cserje azért termel olajat, hogy a saját gyümölcsének és leveleinek vízveszteségét meggátolja. A bőrápolási termékekben a jojoba-olaj pontosan így működik. Megköti a bőr nedvességtartalmát, így lágyítja, és nedvesen tartja azt. Az olaj tulajdonságai hasonlítanak a bőrünkben is megtalálható olajok összetételéhez, szerkezete feltűnően hasonlít az emberi faggyúéhoz, ezért könnyen felszívódik.Sok tápanyagot tartalmaz.



Lágyítja és nedvesen tartja az öregedő, illetve a száraz bőrt. Segíti a gyulladások gyógyulását, többek közt jó a pikkelysömör ellen is. Ugyancsak kordában tartja a pattanásokat, de a zsíros test- és fejbőrre is használható. Antioxidáns tulajdonságai révén megakadályozza a vele elegyített olajok gyors romlását. Érdemes az illatszereket, az arcápolókat jojoba olajjal elkészíteni, szintén ajánlatos a masszázsolajhoz, hajápoló szerhez hozzákeverni.

Sok aknéban szenvedő arról számolt be, hogy a jojobaolaj csökkentette a mitesszerek számát. Ha zuhanyozás után kenjük magunkra, bőrünk nem szárad ki.Antibakteriális és erős antioxidáns hatása van.

Jojobaolajat sminkeltávolításra is használhatunk, sőt a szemfesték lemosására is kiváló. Vattapamacsra csepegtessünk néhány cseppet, majd töröljük le a festéket.

Száraz, kicserepesedett ajkak esetén pedig használjuk ajakápolóként. Száraz körömágyunkat is hidratálja. Hajmosáskor kenjünk jojobaolajat a hajvégekre vagy adjunk néhány cseppet hajbalzsamunkhoz.

Borotválkozás előtt alkalmazva pedig megkönnyíti azt, továbbá a borotvált területet rendkívül puhává varázsolja.

Érdemes organikus termesztésű, hidegen préselt változatát beszerezni.

4 megjegyzés:

Andi írta...

Jó ez a leírás, meg szépek az oldalon a képek. Nagyon tetszik az egész blogod, úgy, ahogy van.

Alma írta...

:)Köszönöm!Múlt héten vettem biojojobaolajat, úgy örülök neki,csináltam gyorsan néhány ajakbalzsamot is,hogy kipróbáljam.

Andi írta...

Jó lehet:)
Én is nézegettem egy ideje, de még a tervezgetés fázisában vagyok.

De tényleg nagyon esztétikus és pihentető. Jó idejárni nézegetni:)

Alma írta...

Köszönöm,gyakrabban jövök akkor én is, pl. holnap felteszem a ganodermás szappanomat:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...