SZAPPANJAIM KIZÁRÓLAG TERMÉSZETES ANYAGOKAT, GYÓGYNÖVÉNYEKET ÉS 100%-OS TISZTASÁGÚ ILLÓOLAJOKAT TARTALMAZNAK, MINDEN ILLAT, ÁLLAG ÉS SZÍN A TERMÉSZET MŰVE.
NEM HASZNÁLOK PÁLMAOLAJAT, MERT ESŐERDŐKET IRTANAK KI A TERMESZTÉSE MIATT.
A SZAPPANJAIMAT OLIVA OLAJBÓL, KÓKUSZOLAJBÓL, SZŐLŐMAGOLAJBÓL, MOGYORÓ OLAJBÓL KÉSZÍTEM, ÉS EZEN FELÜL KAKAÓVAJAT, SHEA VAJAT, ÉS HIDEGEN PRÉSELT NÖVÉNYI OLAJAKAT TESZEK HOZZÁ.TERMELŐI MÉHVIASZ ÉS ÉRTÉKES NÖVÉNYI VIASZOK SEGÍTIK A BŐR ÁPOLÁSÁT.HIMALÁJAI ÉS HOLT TENGERI SÓVAL DÚSÍTOM A SÓS SZAPPANOKAT, ÉRTÉKES ÁSVÁNYI ANYAGOKKAL ÉS NYOMELEMEKKEL TELI ISZAPOK ÉS AGYAGOK KERÜLNEK A SZAPPANOKBA, HOGY A LEGNAGYOBB SZERVÜNKÖN, A BŐRÜNKÖN KERESZTÜL FELSZÍVÓDJANAK ÉS SEGÍTSÉK A SZERVEZET MUNKÁJÁT.
TELJES, BIO KÓKUSZTEJET HASZNÁLOK FEL A KÓKUSZTEJES SZAPPANOKHOZ, AMI SEGÍTI A BŐR ZSÍREGYENSÚLYÁT BEÁLLÍTANI, EZÉRT KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT VEGYES VAGY ZSÍROS BŐRRE.
A KECSKETEJES SZAPPANOK MIN. 30%-BAN FARM KECSKETEJET TARTALMAZNAK.
AZ ÁLLATOK A TESTVÉREM TANYÁJA MELLETTI ERDŐBEN ÉS RÉTEN LEGELNEK, ÉS STRESSZMENTESEN TARTJA ŐKET A HÚGOM, Ő UGYANIS ÉRT AZ ÁLLATOK NYELVÉN.EZ KOMOLY!:))

2011. április 22., péntek

Algás-iszapos kecsketejszappan ekcémás és pszoriázisos bőrre

Többen megkerestek pszoriázisos problémákkal, és a számukra készítettem el ezt a szappanomat.
Kecsketejes szappanalapba tettem aloe vera kivonatot, bio chlorella algát és száraz, ásványi holt tengeri iszapot és apró szemű himalájasót.
Ligetszépe olajjal és bio szőlőmagolajjal ápolja a bőrt, geránium, levendula és citromfű olajokkal tettem illatossá és még gyógyítóbbá a hatását az új szappanomnak.

  • A holt-tengeri iszap ősi gyógyír.A fekete iszap mélyen behatol a bőr pólusaiba, eltávolítja a bőr felületén előforduló olajos réteget. Visszaállítja a bőr természetes egyensúlyát és PH értékét. Méregtelenít, eltávolítja az elhalt felső hámréteget. Fokozza a vérkeringést és a bőr sejtjeinek oxigénnel való ellátását. Üdébbé, egészségesebbé és fiatalosabbá teszi a bőrt. Megvéd a károsító környezeti hatásoktól, megerősíti a bőrszöveteket. Különböző bőrpanaszok gyógyításánál is alkalmazható, például: akné, pikkelysömör, ekcéma. Az öregedési folyamatokat késlelteti, segít megelőzni a bőr megereszkedését.

  • A kecsketej gyorsan hidratálja és táplálja a bőrt,rengeteg tápanyagot tartalmaz, ezért az ebből az anyagból készült szappan természetesen gazdag proteinekben.A kecsketej szappan nyomán nem válik a bőr szárazzá és irritálttá, sőt a meglévő bőrirritációk is elmúlnak. Természetesen tiszta és puha marad tőle a bőr.

  • A chlorella algát annyira szeretem, hogy legszívesebben minden szappanomba, krémembe ezt tenném, és rendszeres fogyasztója is vagyok.Ez az alga rendelkezik a szervezet méregtelenítésének figyelemreméltó képességével: a nap mint nap vízzel, élelmiszerekkel, levegővel magunkhoz vett káros anyagok eltávolításának mestere , sejtszinten méregtelenít, képes a nehézfémek összegyűjtésére, mozgósítására és a szervezetből való elszállítására is. Ráadásul nemcsak a bélrendszert tisztítja meg ez az alga, hanem a vérkeringésből és méregraktárakként működő zsírszövetekből is képes kiüríteni a méreganyagokat. Az alga ezen képességét a rendkívül koncentrált klorofill- és pigmenttartalmának, valamint háromrétegű cellulózos sejtfalának köszönheti. A Chlorella alga a 4 %-os klorofilltartalmával az eddig ismert legmagasabb klorofill-koncentrációt tartamazza a növényvilágban, melynek köszönhetően tízszer több oxigént képes előállítani és szén-dioxidot megkötni, mint bármely más növény.Rendkívüli szövetregeneráló és sebgyógyító hatással rendelkezik.
  • A himalájasó kiegyenlítő hatása beállítja a sav-bázis háztartást és a megfelelő pH értéket.Száraz bőrnél lezárja a bőr felületét, nem engedi kipárologni a nedvességet. Zsíros bőrnél harmonizálja a túlzott faggyú termelődést. Pattanásos bőrű fiataloknál segít, egyensúlyba hozza a hormonháztartást. Gyulladáscsökkentő és baktériumellenes hatású. Serkenti a vérkeringést, frissebbé varázsolja a bőrt. Pikkelysömör, ekcéma, neurodermatitisz, allergia, gomba szőrtüsző gyulladások kezelésére kiváló.A kötőszöveteket rugalmassá teszi, a szöveteket méregteleníti, tehát a cellulitisz egyik legjobb ellenszere.
  • A levendula antibakteriális, görcsoldó, gyulladáscsökkentő nyugtató, keringésjavító, erősítő, fájdalomcsillapító és gombaölő hatású. Melankólia, depresszió csökkentésére fürdővíz adalékként, krémként alkalmazzák. Gyorsítja a nehezen gyógyuló sebek javulását. Enyhíti az ekcémát, a gombás fertőzéseket, csökkenti a hajhullást.
  • A citromfűolajat kötőszövet-olajnak is nevezik, mivel feszesít, tonizálja a bőrt és a kötőszöveteket. Fogyás, hízás esetén, szülés után megnyúlt bőr kitűnő ápolószere. A citromfű olaj a feszültségek felszabadítására, fáradtság és fejfájás ellen is ajánlott.

4 megjegyzés:

Andi írta...

nagyon szorgalmas vagy:)
és nagyon szépek az új szappanok!

Alma írta...

A narancsvirágos már be is érett, a másik kettőt csináltam a héten.
Köszi:)

Tündéri Lonka írta...

jó ez a rózsa forma

Gizus írta...

Gyönyörű! Elfogadnám!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...