SZAPPANJAIM KIZÁRÓLAG TERMÉSZETES ANYAGOKAT, GYÓGYNÖVÉNYEKET ÉS 100%-OS TISZTASÁGÚ ILLÓOLAJOKAT TARTALMAZNAK, MINDEN ILLAT, ÁLLAG ÉS SZÍN A TERMÉSZET MŰVE.
NEM HASZNÁLOK PÁLMAOLAJAT, MERT ESŐERDŐKET IRTANAK KI A TERMESZTÉSE MIATT.
A SZAPPANJAIMAT OLIVA OLAJBÓL, KÓKUSZOLAJBÓL, SZŐLŐMAGOLAJBÓL, MOGYORÓ OLAJBÓL KÉSZÍTEM, ÉS EZEN FELÜL KAKAÓVAJAT, SHEA VAJAT, ÉS HIDEGEN PRÉSELT NÖVÉNYI OLAJAKAT TESZEK HOZZÁ.TERMELŐI MÉHVIASZ ÉS ÉRTÉKES NÖVÉNYI VIASZOK SEGÍTIK A BŐR ÁPOLÁSÁT.HIMALÁJAI ÉS HOLT TENGERI SÓVAL DÚSÍTOM A SÓS SZAPPANOKAT, ÉRTÉKES ÁSVÁNYI ANYAGOKKAL ÉS NYOMELEMEKKEL TELI ISZAPOK ÉS AGYAGOK KERÜLNEK A SZAPPANOKBA, HOGY A LEGNAGYOBB SZERVÜNKÖN, A BŐRÜNKÖN KERESZTÜL FELSZÍVÓDJANAK ÉS SEGÍTSÉK A SZERVEZET MUNKÁJÁT.
TELJES, BIO KÓKUSZTEJET HASZNÁLOK FEL A KÓKUSZTEJES SZAPPANOKHOZ, AMI SEGÍTI A BŐR ZSÍREGYENSÚLYÁT BEÁLLÍTANI, EZÉRT KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT VEGYES VAGY ZSÍROS BŐRRE.
A KECSKETEJES SZAPPANOK MIN. 30%-BAN FARM KECSKETEJET TARTALMAZNAK.
AZ ÁLLATOK A TESTVÉREM TANYÁJA MELLETTI ERDŐBEN ÉS RÉTEN LEGELNEK, ÉS STRESSZMENTESEN TARTJA ŐKET A HÚGOM, Ő UGYANIS ÉRT AZ ÁLLATOK NYELVÉN.EZ KOMOLY!:))

2011. május 24., kedd

Zöldagyagos-himalájasós kecsketejes szappan


Hasonló szappanom már régebben a repertoáromon van, de nem került még fel a blogomba, ez egy továbbfejlesztett receptem:).
Most készítettem belőle új adagot, mivel itt a nyár: a napi többszöri tusolás és a sószappanok ideje.
Nagyszerű hidratáló tulajdonságokkal rendelkező alapanyagokat válogattam össze:

  • A himalájasó kiegyenlítő hatása beállítja a sav-bázis háztartást és a megfelelő pH értéket.Száraz bőrnél lezárja a bőr felületét, nem engedi kipárologni a nedvességet. Zsíros bőrnél harmonizálja a túlzott faggyú termelődést. Pattanásos bőrű fiataloknál segít, egyensúlyba hozza a hormonháztartást. Gyulladáscsökkentő és baktériumellenes hatású. Serkenti a vérkeringést, frissebbé varázsolja a bőrt. Pikkelysömör, ekcéma, neurodermatitisz, allergia, gomba szőrtüsző gyulladások kezelésére kiváló.A kötőszöveteket rugalmassá teszi, a szöveteket méregteleníti, tehát a cellulitisz egyik legjobb ellenszere.
  • A kecsketej gyorsan hidratálja és táplálja a bőrt,rengeteg tápanyagot tartalmaz, ezért az ebből az anyagból készült szappan természetesen gazdag proteinekben.A kecsketej szappan nyomán nem válik a bőr szárazzá és irritáltá, sőt a meglévő bőrirritációk is elmúlnak. Természetesen tiszta és puha marad tőle a bőr.Szappanjaim 30% farm kecsketejet tartalmaznak.
  • Biocickafark teával és olajos macerátummal készült a szappanalap.A cickafarkfüvet gyulladásokra, ekcémák kezelésére használják, kiváló hámosító, bakteriosztatikus, bőrnyugtató, pórusösszehúzó, vérkeringést serkentő, sejttevékenységet élénkítő hatása miatt előnyös az alkalmazása a különböző kozmetikai készítményekben.
A szappanhoz avokádóolajat és zöld agyagot is tettem:

  • A zöldagyag igen gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, mint pl. a szilícium, vas, magnézium, kalcium, kálium, nátrium, cink, szelén vagy a kobalt. Színét a benne található réztartalmú anyagoknak köszönheti.Natúrkozmetikai jelentőségét tisztító, méregtelenítő, puhító, hámsejt eltávolító hatása adja. A 3-5 rétegű ásványi szerkezet minden más agyagnál erősebben vonzza magához a szennyeződéseket, így használata után a bőr megújult, puha és sima lesz. A zsíros, pattanásos bőrre rendkívül jótékony tisztító, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatása miatt.
  • Az avokádó olaj kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt, elősegíti a sejtmegújulást. Gyakran alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, illetve hegek kezelésére is.
Citromfű, geránium és rozmaringolajjal illatosítottam.

2 megjegyzés:

Gizus írta...

Ez is nagyon tetszik! Briliáns megoldás!

Vásárban voltam és a legkelendőbb szappanom az algás és a himalájai sós volt! Külön-külön! :)

Alma írta...

Én is nagyon szeretem ezt a szappanomat:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...