Tegnap hirtelen felindulásból vettem egy újabb zacskó kardamomot, pedig van itthon mindenféle formában( mag, termés, por).
Szálas fekete teát használok jó ideje, leginkább ceylonit,de éppen darjeeling volt itthon.
Általában a gyömbér és a fahéj dominál a keverékeimben, most viszont kardamomra vágytam.
Amit ízlés szerint a chai keverékbe tenni lehet:
szegfűszeg
szegfűbors
gyömbér
fahéj
mindenféle bors(pl. rózsa!)
szerecsendió
kardamom
édeskömény
ánizs
csillagánizs
kakaóbabhéj
reszelt tonkabab
chili
narancshéj
vanília
Én ugyan édesítés és tej nélkül iszom, de a cukrok, mézek és tejfélék(kókusz, mandula) sokfélesége szintén ízesítő tényező.
Leginkább leforrázva készítem, Ariel fiam viszont tegnap este felforralta a fűszereket a fekete teával együtt és végre meglett az íz, amit kerestem.
A fűszereknek köszönhetően kétszer olyan melegítő hatású, mint más forró ital.
Egész évben imádom, de hideg téli napokon életmentő tud lenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése