SZAPPANJAIM KIZÁRÓLAG TERMÉSZETES ANYAGOKAT, GYÓGYNÖVÉNYEKET ÉS 100%-OS TISZTASÁGÚ ILLÓOLAJOKAT TARTALMAZNAK, MINDEN ILLAT, ÁLLAG ÉS SZÍN A TERMÉSZET MŰVE.
NEM HASZNÁLOK PÁLMAOLAJAT, MERT ESŐERDŐKET IRTANAK KI A TERMESZTÉSE MIATT.
A SZAPPANJAIMAT OLIVA OLAJBÓL, KÓKUSZOLAJBÓL, SZŐLŐMAGOLAJBÓL, MOGYORÓ OLAJBÓL KÉSZÍTEM, ÉS EZEN FELÜL KAKAÓVAJAT, SHEA VAJAT, ÉS HIDEGEN PRÉSELT NÖVÉNYI OLAJAKAT TESZEK HOZZÁ.TERMELŐI MÉHVIASZ ÉS ÉRTÉKES NÖVÉNYI VIASZOK SEGÍTIK A BŐR ÁPOLÁSÁT.HIMALÁJAI ÉS HOLT TENGERI SÓVAL DÚSÍTOM A SÓS SZAPPANOKAT, ÉRTÉKES ÁSVÁNYI ANYAGOKKAL ÉS NYOMELEMEKKEL TELI ISZAPOK ÉS AGYAGOK KERÜLNEK A SZAPPANOKBA, HOGY A LEGNAGYOBB SZERVÜNKÖN, A BŐRÜNKÖN KERESZTÜL FELSZÍVÓDJANAK ÉS SEGÍTSÉK A SZERVEZET MUNKÁJÁT.
TELJES, BIO KÓKUSZTEJET HASZNÁLOK FEL A KÓKUSZTEJES SZAPPANOKHOZ, AMI SEGÍTI A BŐR ZSÍREGYENSÚLYÁT BEÁLLÍTANI, EZÉRT KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT VEGYES VAGY ZSÍROS BŐRRE.
A KECSKETEJES SZAPPANOK MIN. 30%-BAN FARM KECSKETEJET TARTALMAZNAK.
AZ ÁLLATOK A TESTVÉREM TANYÁJA MELLETTI ERDŐBEN ÉS RÉTEN LEGELNEK, ÉS STRESSZMENTESEN TARTJA ŐKET A HÚGOM, Ő UGYANIS ÉRT AZ ÁLLATOK NYELVÉN.EZ KOMOLY!:))

2010. október 1., péntek

Minőségi borotvaszappanok hideg eljárással és kézzel készítve

A szappanokról tesztet is készített a Pamacs és penge blog.

10 megjegyzés:

ixchel írta...

Érdemes felvenni a repertoárba!

Alma írta...

Érik pár hete nálam egy kifejezetten habszappannak készülő sörszappan, családi használatra szántam elsősorban(Robi, Apu, Laci), és ha bejön, akkor természetesen gyártok belőle eladásra is, ha lesz rá igény.

SicTransit írta...

Én izgatottan várom, és jelentkezem tesztelésre is! :)

Alma írta...

Kedves Zoltán!Először itthon kell átmennie a szappannak egy minőségvizsgálaton, a többi szappanommal is ez történik.Utána kerülhet tesztelésre, főleg, ha jól sejtem, elég szigorú tesztelő vagy, aminek örülök, csak nem akarom félkész dolgokkal elvenni a kedved.

pamacsespenge írta...

Kedves Alma, ha ezt borotvaszappannak szánod, és a házi szűrőn átmenve eladásra is gyártasz majd, mindenképp szólj, mert vennék belőle kipróbálásra. De akár előtte is, ha gondolod. ;)
Habszappan alatt a nem a felületaktív hatásra, azaz a tisztításra kihegyezett szappant érted?

Alma írta...

Kedves P&P!Megtisztelő a bizalmad,köszönöm! Egyenlőre olvasgatom a blogod, és próbálom összetenni a fejemben, hogy milyennek kell lennie egy ideális borotvaszappannak:)
Szerintem, ami most készült, még egyáltalán nem az.
A habszappan kifejezetten olyan olajokból készül, ami dús habot képez, kivéve persze a pálmaolajat.Ha a felületaktív hatásra(tisztításra) lenne kihegyezve a szappanösszetétel, akkor nagy valószínűséggel szárítaná a bőr.A fent említett minőségi borotvaszappanok is a superfat-tel ápolnak , azzal a minőségi növényi olajjal, amit a szappanosodás utolsó fázisában tesznek a masszához(persze az alapszappan is kiváló).
Van 2 recept a fejemben, amit a héten megcsinálok, és ha beértek, kb. 6 hét múlva, és használhatóak, akkor szívesen eladok belőlük.

pamacsespenge írta...

Akkor jól sejtettem, köszi. Persze, a borotvaszappant főleg pont az különbözteti meg az egyéb (pipere-, mosó- stb.) szappanoktól, hogy tisztítania nem kell, nincs szükség felületaktív anyagokra. Viszont habozzon... Drukkolok neked, láttad talán a kecsketej-szappanos tesztemet, Chiara és Esterella az első kísérletek után nem látott benne fantáziát – pedig szerintem lenne. (Illetve Chiara valami olyasmival zárta a véleményét, hogy ha jól habzik, akkor az már nem elég természetes, és úgy kell nekünk, „akármilyen” borotvaszappanokat használóknak. Pedig mi mennyivel tudatosabbak vagyunk ebben, mint a flakonos-géles tömegek...)
Na, kiváncsian várom az eredményeket. ;)

Alma írta...

Engem minden szappan érdekel, jópofa lenne egy ilyet összedobni:)
A jó borotvaszappan biztosan nem az SLS-tól habzik.
Olvastam, hogy esetleg írnál a faggyúról, mint alapanyagról, nagyon érdekelne.

pamacsespenge írta...

Hát, a faggyút még tanulom, meg adatokat gyűjtök. Egy biztos: patinás márkák is készítenek még faggyúalapú borotvaszappanokat, sőt, még olyan „biomárka” is, mint a Speick. Tehát nagy baj nem lehet vele. Valószínűleg leginkább jóval olcsóbb a faggyú helyett növényi (pálma-) olajat használni...

Alma írta...

Van olyan ismerősöm, aki birkafaggyúból készült szappant használ mindenre: mosás, mosogatás, fürdés.Az édesanyja készíti Erdélyben, de már ő is csak natrium-hidroxidot használ, nem hamulúgban főzi.
Nem hiszem, hogy a faggyúszappanfőzést megpróbálnám, leginkább a szaga miatt, a húgom pedig már nem tart birkát, mióta vegetáriánus, a kecskéi pedig végelgyengülésben pusztulnak el.:)(A gyerekek persze kapnak házi csirkét és nyulat.)
Mióta láttam egy greenpeace-es anti-Nestle reklámot, ahol a Kit-Kat zacskóból véres orángutánujj esik ki, azóta nem használok pálmaolajat.
Véres szappan, huh!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...