SZAPPANJAIM KIZÁRÓLAG TERMÉSZETES ANYAGOKAT, GYÓGYNÖVÉNYEKET ÉS 100%-OS TISZTASÁGÚ ILLÓOLAJOKAT TARTALMAZNAK, MINDEN ILLAT, ÁLLAG ÉS SZÍN A TERMÉSZET MŰVE.
NEM HASZNÁLOK PÁLMAOLAJAT, MERT ESŐERDŐKET IRTANAK KI A TERMESZTÉSE MIATT.
A SZAPPANJAIMAT OLIVA OLAJBÓL, KÓKUSZOLAJBÓL, SZŐLŐMAGOLAJBÓL, MOGYORÓ OLAJBÓL KÉSZÍTEM, ÉS EZEN FELÜL KAKAÓVAJAT, SHEA VAJAT, ÉS HIDEGEN PRÉSELT NÖVÉNYI OLAJAKAT TESZEK HOZZÁ.TERMELŐI MÉHVIASZ ÉS ÉRTÉKES NÖVÉNYI VIASZOK SEGÍTIK A BŐR ÁPOLÁSÁT.HIMALÁJAI ÉS HOLT TENGERI SÓVAL DÚSÍTOM A SÓS SZAPPANOKAT, ÉRTÉKES ÁSVÁNYI ANYAGOKKAL ÉS NYOMELEMEKKEL TELI ISZAPOK ÉS AGYAGOK KERÜLNEK A SZAPPANOKBA, HOGY A LEGNAGYOBB SZERVÜNKÖN, A BŐRÜNKÖN KERESZTÜL FELSZÍVÓDJANAK ÉS SEGÍTSÉK A SZERVEZET MUNKÁJÁT.
TELJES, BIO KÓKUSZTEJET HASZNÁLOK FEL A KÓKUSZTEJES SZAPPANOKHOZ, AMI SEGÍTI A BŐR ZSÍREGYENSÚLYÁT BEÁLLÍTANI, EZÉRT KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT VEGYES VAGY ZSÍROS BŐRRE.
A KECSKETEJES SZAPPANOK MIN. 30%-BAN FARM KECSKETEJET TARTALMAZNAK.
AZ ÁLLATOK A TESTVÉREM TANYÁJA MELLETTI ERDŐBEN ÉS RÉTEN LEGELNEK, ÉS STRESSZMENTESEN TARTJA ŐKET A HÚGOM, Ő UGYANIS ÉRT AZ ÁLLATOK NYELVÉN.EZ KOMOLY!:))

2011. június 8., szerda

Biomézes-himalájasós kecsketejes szappan körömvirágolajjal

Nyári hidratáló-bőrápoló szappannak készítettem ezt a mézes-sós-kecsketejes finomságot.


  • A himalájasó kiegyenlítő hatása beállítja a sav-bázis háztartást és a megfelelő pH értéket.Száraz bőrnél lezárja a bőr felületét, nem engedi kipárologni a nedvességet. Zsíros bőrnél harmonizálja a túlzott faggyú termelődést. Pattanásos bőrű fiataloknál segít, egyensúlyba hozza a hormonháztartást. Gyulladáscsökkentő és baktériumellenes hatású. Serkenti a vérkeringést, frissebbé varázsolja a bőrt. Pikkelysömör, ekcéma, neurodermatitisz, allergia, gomba szőrtüsző gyulladások kezelésére kiváló.A kötőszöveteket rugalmassá teszi, a szöveteket méregteleníti, tehát a cellulitisz egyik legjobb ellenszere.Rendkvül hatásos izzadásgátló és dezodoráló.
  • A kecsketej gyorsan hidratálja és táplálja a bőrt,rengeteg tápanyagot tartalmaz, ezért az ebből az anyagból készült szappan természetesen gazdag proteinekben.A kecsketej szappan nyomán nem válik a bőr szárazzá és irritáltá, sőt a meglévő bőrirritációk is elmúlnak. Természetesen tiszta és puha marad tőle a bőr.Szappanjaim 30% farm kecsketejet tartalmaznak.
  • A méz bőr és egészségvédő, mintegy 80 százaléka szőlő és más gyümölcscukorból áll, ezenkívül számos vitamint is tartalmaz. Ezek közül a legfontosabbak a B vitaminok, melyek a bőr, haj, a szem és az agysejtek egészségéhez szükségesek, valamint C vitamin. Ez az antioxidáns nélkülözhetetlen a szervezetet védelmező antitestek létrehozásához, a kiegyensúlyozott hormontermeléshez és a bőr feszességét adó kollagén szintézishez. Az ásványi anyagok közül káliumot, magnéziumot és vasat tartalmaz nagyobb mennyiségben. A benne lévő alma, citrom és tejsav javítják az emésztést.A méhek által termelt inhibin enzim természetes módon konzerválja a mézet, valamint antibakteriális hatású.Hidratál és feszesít: Bőrünk szempontjából a méz az egyik legkedveltebb tulajdonsága, hogy megköti a nedvességet a szövetekben, így feszessé és rugalmassá teszi a bőrt, míg a szárazabb területeket gyorsan kisimítja és puhítja. A fáradt, érzékeny arcbőr gyorsan visszanyeri természetes csillogását, fiatalosságát, a mézben található számtalan vitaminnak elsősorban azonban a C vitaminnak köszönhetően. Remek gyógyír a pattanásos, gyulladt bőr kezelésére.
  • A sárga agyag rendkívüli gyógyító hatású pl. alkalmas ekcéma kezelésére is. Nagyon
    intenzív hatású. Nagyszerű sejtregeneráló, méregtelenítő-, összehúzó- és gyulladáscsökkentő hatású.
    Ásványianyag tartalma - K, Mg, Si, Na, K, Fe - mellett tartalmaz Luti peloidokat és Nátrium-Kloridot(tengeri só).
  • A búzacsíra olaj rengeteg E-vitamint tartalmaz, karbantartja a kötőszöveteket, valamint serkenti a sejtek megújulását. Használatával csökkenthető a linolsavhiány okozta egyes bőrbetegségek (pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszhat.Kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek, égések, bőrfekélyek gyógyulását elősegítő hatású olaj. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a a bőrt rugalmassá és simává teszi, segíti a bőr regenerálódási folyamatait.
  • A körömvirágolaj baktériumölő, fertőtlenítő, bőrregeneráló,fájdalomcsillapító gyulladáscsökkentő és gátló, haj és fejbőrápolószer, sebgyógyító.
  • Érzékeny bőrre, fekélyekre, repedezett, száraz bőrre, viszketésre , bőrfertőzésre és gyulladásra, égésre és gombás fertőzésre gyógyhatással bír.
A citrom, narancs, mandarin és grapefruit olajok kellemesen üde és friss illatot adtak ennek a finom szappannak.

2 megjegyzés:

Tündéri Lonka írta...

hmm bioméz :)

Alma írta...

Azám!Nagyon finom cucc...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...