SZAPPANJAIM KIZÁRÓLAG TERMÉSZETES ANYAGOKAT, GYÓGYNÖVÉNYEKET ÉS 100%-OS TISZTASÁGÚ ILLÓOLAJOKAT TARTALMAZNAK, MINDEN ILLAT, ÁLLAG ÉS SZÍN A TERMÉSZET MŰVE.
NEM HASZNÁLOK PÁLMAOLAJAT, MERT ESŐERDŐKET IRTANAK KI A TERMESZTÉSE MIATT.
A SZAPPANJAIMAT OLIVA OLAJBÓL, KÓKUSZOLAJBÓL, SZŐLŐMAGOLAJBÓL, MOGYORÓ OLAJBÓL KÉSZÍTEM, ÉS EZEN FELÜL KAKAÓVAJAT, SHEA VAJAT, ÉS HIDEGEN PRÉSELT NÖVÉNYI OLAJAKAT TESZEK HOZZÁ.TERMELŐI MÉHVIASZ ÉS ÉRTÉKES NÖVÉNYI VIASZOK SEGÍTIK A BŐR ÁPOLÁSÁT.HIMALÁJAI ÉS HOLT TENGERI SÓVAL DÚSÍTOM A SÓS SZAPPANOKAT, ÉRTÉKES ÁSVÁNYI ANYAGOKKAL ÉS NYOMELEMEKKEL TELI ISZAPOK ÉS AGYAGOK KERÜLNEK A SZAPPANOKBA, HOGY A LEGNAGYOBB SZERVÜNKÖN, A BŐRÜNKÖN KERESZTÜL FELSZÍVÓDJANAK ÉS SEGÍTSÉK A SZERVEZET MUNKÁJÁT.
TELJES, BIO KÓKUSZTEJET HASZNÁLOK FEL A KÓKUSZTEJES SZAPPANOKHOZ, AMI SEGÍTI A BŐR ZSÍREGYENSÚLYÁT BEÁLLÍTANI, EZÉRT KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT VEGYES VAGY ZSÍROS BŐRRE.
A KECSKETEJES SZAPPANOK MIN. 30%-BAN FARM KECSKETEJET TARTALMAZNAK.
AZ ÁLLATOK A TESTVÉREM TANYÁJA MELLETTI ERDŐBEN ÉS RÉTEN LEGELNEK, ÉS STRESSZMENTESEN TARTJA ŐKET A HÚGOM, Ő UGYANIS ÉRT AZ ÁLLATOK NYELVÉN.EZ KOMOLY!:))

2011. június 21., kedd

Sörös-bio algás samponszappan avokádóolajjal

Nemrég megkeresett egy kedves érdeklődő a Meskán, hogy nem készítenék-e számára egy samponszappant, amiben a következő összetevők találhatóak:
-sör
-bioalga
-holt tengeri iszap
-avokádóolaj
-zöldagyag
-csalán

Hasonló összetételű samponszappant eddig is készítettem, igaz bio zöld teával és kecsketejjel, de most ezeket az összetevőket kicseréltem a sörrel és a bio csalán teával, és az olajok közé is bekerült a biocsalán macerátum.
Amikor a férjemnek felvetettem az új szappan készítésének a gondolatát, nagyon lelkesen helyeselt, mivel éppen akkor hallott egy előadást a sör bőrre gyakorolt gyógyhatásairól.
A mézes sörszappanom már eddig is favorit volt itthon, a sörös samponszappan ötlete nagyon megtetszett neki is.:)
  • A sörélesztő, illetve a sörben található vitaminok - például a már említett B2- vagy a B6-vitamin - kimondottan jó hatással vannak a bőrre. A pantoténsav - vagyis a B3-vitamin provitaminja - elősegíti a bőrsejtek anyagcseréjét. Mivel a B-vitaminok mindegyike vízben oldódik, a szervezet nem tudja hosszú időn át raktározni, tehát szükség van a folyamatos utánpótlásra. Egy ókori enciklopédista - Pilinius - írásai nyomán fény derült rá, hogy már az egyiptomiak is ismerték a sör bőrre gyakorolt jótékony hatását.
  • A sör baktériumölő és gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatásáról kevesen tudnak.
  • A csalán teát sok-sok éve használom méregtelenítésre, mivel az egyik legerősebb hatású vértisztító növény.Alapos bőrtisztító, a zsíros bőrre pedig különösen jó hatással van.A csalán természetes hatóanyagai serkentik a fejbőr vérellátását, így erősítik a hajhagymákat. Rendszeres használatával gyorsabban nő a haj, és egészséges, szép fényű lesz.Tonizáló és dezodoráló hatása jó közérzetet biztosít.
A szappant borsmenta, rozmaring és citromfű olajokkal illatosítottam.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Ma megérkeztek a samponszappanok! Csodás az illatuk! Már ki is próbáltam, alig várom, milyen a végeredmény. :)

Érdeklődnék, hogy készítesz e samponszappant, ha leírom, mit szeretnék az összetevőibe?
Én is szerettem volna csinálni, de nem tudok szerezni Na OH-t :(

Ilyesmi összetevőkre gondoltam: hennapor, kecsketej, ricinusolaj, avokádóolaj, sheavaj, jojobaolaj, rózsafaillóolaj, szantálfa illóolaj

Előre is köszönöm!! Judit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...