SZAPPANJAIM KIZÁRÓLAG TERMÉSZETES ANYAGOKAT, GYÓGYNÖVÉNYEKET ÉS 100%-OS TISZTASÁGÚ ILLÓOLAJOKAT TARTALMAZNAK, MINDEN ILLAT, ÁLLAG ÉS SZÍN A TERMÉSZET MŰVE.
NEM HASZNÁLOK PÁLMAOLAJAT, MERT ESŐERDŐKET IRTANAK KI A TERMESZTÉSE MIATT.
A SZAPPANJAIMAT OLIVA OLAJBÓL, KÓKUSZOLAJBÓL, SZŐLŐMAGOLAJBÓL, MOGYORÓ OLAJBÓL KÉSZÍTEM, ÉS EZEN FELÜL KAKAÓVAJAT, SHEA VAJAT, ÉS HIDEGEN PRÉSELT NÖVÉNYI OLAJAKAT TESZEK HOZZÁ.TERMELŐI MÉHVIASZ ÉS ÉRTÉKES NÖVÉNYI VIASZOK SEGÍTIK A BŐR ÁPOLÁSÁT.HIMALÁJAI ÉS HOLT TENGERI SÓVAL DÚSÍTOM A SÓS SZAPPANOKAT, ÉRTÉKES ÁSVÁNYI ANYAGOKKAL ÉS NYOMELEMEKKEL TELI ISZAPOK ÉS AGYAGOK KERÜLNEK A SZAPPANOKBA, HOGY A LEGNAGYOBB SZERVÜNKÖN, A BŐRÜNKÖN KERESZTÜL FELSZÍVÓDJANAK ÉS SEGÍTSÉK A SZERVEZET MUNKÁJÁT.
TELJES, BIO KÓKUSZTEJET HASZNÁLOK FEL A KÓKUSZTEJES SZAPPANOKHOZ, AMI SEGÍTI A BŐR ZSÍREGYENSÚLYÁT BEÁLLÍTANI, EZÉRT KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT VEGYES VAGY ZSÍROS BŐRRE.
A KECSKETEJES SZAPPANOK MIN. 30%-BAN FARM KECSKETEJET TARTALMAZNAK.
AZ ÁLLATOK A TESTVÉREM TANYÁJA MELLETTI ERDŐBEN ÉS RÉTEN LEGELNEK, ÉS STRESSZMENTESEN TARTJA ŐKET A HÚGOM, Ő UGYANIS ÉRT AZ ÁLLATOK NYELVÉN.EZ KOMOLY!:))

2012. január 6., péntek

Szenes -agyagos kecsketejszappan kakaó- és avokádóvajjal

A kedvenc anyagaimmal készült az újabb méregtelenítő szappanom: orvosi szénnel és fehér-, sárga-, és marokkói vörös agyaggal.
Az agyag az egyik legősibb gyógyszer, mivel a természetben használatra kész állapotban található meg.
A gyógyföldből – agyagból – készült pakolásoknak már az ókorban ismeretes volt áldásos hatása az emberek számára. Homérosz idejében az ókori görögök (i.e. 9.sz.) a Lemnos-szigeti gyógyiszappal kezelték a mérgezéseket és a himlőt. Az egyiptomiak az agyaggal nemcsak gyógyítottak, hanem antiszeptikus hatása miatt halottak mumifikálására is használták. A különböző iszapokat Hippokratész is alkalmazta, külsőleg hideg pakolásokként és sebgyógyításra, belsőleg születéseknél és mérgezéseknél alkalmazta.
Napjainkban a a bőrápolásban a méregtelenítés, a tisztítás, a mineralizálás és a bőr Ph-érték egyensúlyának biztosítása miatt alkalmazzák.
  •  Fehér agyag(kaolin) – vízhiányos bőr kezelésére alkalmas, erőteljesen nyugtató hatású.
  •    Sárga agyag – rendkívüli gyógyító hatású pl. alkalmas ekcéma kezelésére is. Nagyon intenzív hatású. Nagyszerű sejtregeneráló, méregtelenítő-, összehúzó- és gyulladáscsökkentő hatású. Gyógyászati felhasználása: lumbágó, inhüvelygyulladás, köszvény és herpesz.     
  • Vörös agyag– vasban gazdag, ezért javítja a vérkeringést, és enyhíti az allergiás tüneteket. Vitalizáló, élénkítő, feszesítő. Használata érett halovány bőrre javasolt.Menstruáció idején, meleg pakolásként, a has környéki területen is alkalmazható.
A szappan kakaó- és avokádóvajjal ápolja a bőrt és kecsketejjel hidratál.
Frissítő, élénkítő citromfű, mandarin, citrom és fenyő olajokkal illatosítottam.

2 megjegyzés:

Irene írta...

Tiene muy buena pinta este jabón, y sus propiedades son una maravilla.

Gracias por seguirme!

Alma írta...

Le doy las gracias!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...