SZAPPANJAIM KIZÁRÓLAG TERMÉSZETES ANYAGOKAT, GYÓGYNÖVÉNYEKET ÉS 100%-OS TISZTASÁGÚ ILLÓOLAJOKAT TARTALMAZNAK, MINDEN ILLAT, ÁLLAG ÉS SZÍN A TERMÉSZET MŰVE.
NEM HASZNÁLOK PÁLMAOLAJAT, MERT ESŐERDŐKET IRTANAK KI A TERMESZTÉSE MIATT.
A SZAPPANJAIMAT OLIVA OLAJBÓL, KÓKUSZOLAJBÓL, SZŐLŐMAGOLAJBÓL, MOGYORÓ OLAJBÓL KÉSZÍTEM, ÉS EZEN FELÜL KAKAÓVAJAT, SHEA VAJAT, ÉS HIDEGEN PRÉSELT NÖVÉNYI OLAJAKAT TESZEK HOZZÁ.TERMELŐI MÉHVIASZ ÉS ÉRTÉKES NÖVÉNYI VIASZOK SEGÍTIK A BŐR ÁPOLÁSÁT.HIMALÁJAI ÉS HOLT TENGERI SÓVAL DÚSÍTOM A SÓS SZAPPANOKAT, ÉRTÉKES ÁSVÁNYI ANYAGOKKAL ÉS NYOMELEMEKKEL TELI ISZAPOK ÉS AGYAGOK KERÜLNEK A SZAPPANOKBA, HOGY A LEGNAGYOBB SZERVÜNKÖN, A BŐRÜNKÖN KERESZTÜL FELSZÍVÓDJANAK ÉS SEGÍTSÉK A SZERVEZET MUNKÁJÁT.
TELJES, BIO KÓKUSZTEJET HASZNÁLOK FEL A KÓKUSZTEJES SZAPPANOKHOZ, AMI SEGÍTI A BŐR ZSÍREGYENSÚLYÁT BEÁLLÍTANI, EZÉRT KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT VEGYES VAGY ZSÍROS BŐRRE.
A KECSKETEJES SZAPPANOK MIN. 30%-BAN FARM KECSKETEJET TARTALMAZNAK.
AZ ÁLLATOK A TESTVÉREM TANYÁJA MELLETTI ERDŐBEN ÉS RÉTEN LEGELNEK, ÉS STRESSZMENTESEN TARTJA ŐKET A HÚGOM, Ő UGYANIS ÉRT AZ ÁLLATOK NYELVÉN.EZ KOMOLY!:))

2011. június 30., csütörtök

Szenes-himalájasós kecsketejes arctisztító szappan

A legújabb arctisztító szappanom csodálatos arcápoló hatással bír:)

  • Az aktív szén tisztítja a pórusokat, a méreganyagokat és a szennyeződéseket eltávolítja a bőrből.
  • Az apró szemű himalája só hidratál, fertőtlenít, kiegyenlítő hatása beállítja a sav-bázis háztartást és a megfelelő pH értéket.Száraz bőrnél lezárja a bőr felületét, nem engedi kipárologni a nedvességet. Zsíros bőrnél harmonizálja a túlzott faggyú termelődést. Pattanásos bőrű fiataloknál segít, egyensúlyba hozza a hormonháztartást. Gyulladáscsökkentő és baktériumellenes hatású. Serkenti a vérkeringést, frissebbé varázsolja a bőrt. Pikkelysömör, ekcéma, neurodermatitisz, allergia, gomba szőrtüsző gyulladások kezelésére kiváló.A kötőszöveteket rugalmassá teszi, a szöveteket méregteleníti, tehát a cellulitisz egyik legjobb ellenszere.Rendkvül hatásos izzadásgátló és dezodoráló.
  • A kecsketej gyorsan hidratálja és táplálja a bőrt,rengeteg tápanyagot tartalmaz, ezért az ebből az anyagból készült szappan természetesen gazdag proteinekben.A kecsketej szappan nyomán nem válik a bőr szárazzá és irritálttá, sőt a meglévő bőrirritációk is elmúlnak. Természetesen tiszta és puha marad tőle a bőr.
  • A cickafark macerátumot gyulladásokra, ekcémák kezelésére használják, kiváló hámosító, bakteriosztatikus, bőrnyugtató, pórusösszehúzó, vérkeringést serkentő, sejttevékenységet élénkítő hatása miatt előnyös az alkalmazása a különböző kozmetikai készítményekben.
  • Zsálya macerátumot adtam még a szappanhoz, ami összehúzó és szöveterősítő hatással bír, zsíros, pattanásos bőrre kiváló.Szappanba az oliva olajos macerátumokat alkalmazom, a krémekhez bioszőlőmag olajba, vagy sárgabarackmag olajba áztatom a gyógynövényeket.
Extraolajként bio ligetszépe olajat, bio mandulaolajat és bio jojobaolajat adtam a szappanokhoz.

  • A bio ligetszépe olaj nedvességpótló, ezért kiváló száraz, öregedő bőrre, pikkelysömörre, ekcémára. A növény, illetve annak alkotórészei bőrfiatalítóként hatnak. A magjából készült olaj olyan létfontosságú zsírsavakat tartalmaz, mint a linolsav és a gamma-linolsavak, valamint a gyulladáscsökkentő hatású prosztaglandinok, amelyek hormonszerű anyagok. A ligetszépeolaj ezért enyhíti az enyhébb bőrbántalmakat, például a neurodermitiszt és a viszketést.Puhítja a bőrt, megszünteti a hámlást, megelőzi a bőr korai öregedését. Segít eltüntetni a májfoltokat, kitisztítja a pórusokat, megnyugtatja a bőrt, kisimítja a ráncokat.
  • A bio jojoba-olaj sokféle ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Magas E-vitamin tartalma védi a bőrt a káros szabad gyökökkel szemben.A jojobabokor diójából sajtolják,"folyékony viasznak" is nevezik. Szabályozza a természetes savvédő réteget és elősegíti a bőrsejtek megújulását. Bársonyosan lággyá varázsolja a bőrt, hosszan tartóan fiatalossá és rugalmassá teszi.Megköti a bőr nedvességtartalmát, így lágyítja, és nedvesen tartja azt. Az olaj tulajdonságai hasonlítanak a bőrünkben is megtalálható olajok összetételéhez, szerkezete feltűnően hasonlít az emberi faggyúéhoz, ezért könnyen felszívódik.
  • A bio mandulaolaj különösen alkalmas az ekcémás bőr kezelésére. Enyhíti a viszketést, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat, ezenkívül megnyugtatja, puhábbá, simábbá teszi a bőrt.Különösen ajánlott arcbőr ápolására.
Az illatosítás különösen kedvemre való: szantál olaj, cédrusolaj, tömjén és levendula.

  • A cédrusolajnak antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, erősen sejtmegújító hatása van.
  • A szantálolaj antiszeptikus, elzáródást megszüntető, kimondottan bőrápoló hatású olaj.
  • A tömjénolaj nyugtató bőrápoló, bőrregeneráló hatással bír, a bőrt feszessé teszi és meggátolja öregedését.
  • A levendulaolaj gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, sebgyógyító, nyugtató és fájdalomcsillapító hatású.

2 megjegyzés:

Gizus írta...

Nagyon ígéretesnek hangzik! Én nagyon szeretem a szenet, és mindenkit csak bátorítani tudok a használatára!

Alma írta...

Hatásosan tisztítja a bőrt a szén, az arcbőrön látványos javulást lehet elérni vele, én is nagyon szeretem:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...